Letina grupa donirala udruzi MIK alat vrijedan 1.500 kuna

U ponedjeljak, 7. lipnja upriličena je svečana primopredaja donacije Letina grupe udruzi Međimurski informatički klub (MIK). Donaciju je voditelju radionica MIK-a Kristijanu Ovčariću uručio Tomislav Božić, član Uprave poznate međimurske kompanije orijentirane na proizvodnju spremnika od nehrđajućeg čelika.

Tomislav Božić, član Uprave Letina grupe, predao je donaciju Kristijanu Ovčariću, članu MIK-a, ujedno voditelju tečaja ‘Mala škola strojarstva’

Namjera udruge prilikom slanja zamolbe za donaciju bila je opremiti učionicu za radionicu ‘Mala škola strojarstva’ – koju udruga provodi u sklopu STEM centra Međimurske županije – rabljenom opremom i alatima. No, na zadovoljstvo članova udruge i budućih polaznika praktičnih radionica iz strojarstva, Uprava Letine odlučila je kupiti i donirati novi alat kako bi djeca imala kvalitetnije uvjete za rad i učenje.

U skladu s tim, Letina grupa opremila je učionicu radionice u Metalskoj jezgri alatom približne vrijednosti 1.500 kuna. Nabavljena kliješta, stege, metar, čekiće, turpije i ostale alate polaznici radionica, učenici od 6. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole, koristit će za izradu uporabnih predmeta od metala, drva i plastike te pritom steći znanja o pravilnom i sigurnom rukovanju alatima, kao i njihovoj uporabi u svakodnevnom životu. Tijekom 60 sati tečaja savladat će vještine potrebne za male kućanske popravke, a izrađene predmete, igračke i mehanizme prezentirat će na izložbi otvorenoj za javnost u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec.

Cilj tečaja ‘Mala škola strojarstva’ je potaknuti istraživački način razmišljanja djece i mladih i zainteresirati ih za STEM područje – u konkretnom slučaju za deficitarna i vrlo tražena zanimanja metalske struke, branše koja u Međimurskoj županiji generira najviše prihoda, čemu će ova hvalevrijedna donacija uvelike doprinijeti.

Još jednom zahvaljujemo Letina grupi što je podržala rad naše udruge te ovim primjerom društveno odgovornog poslovanja pomogla u provedbi obrazovnih programa udruga Međimurski informatički klub i Mladi informatičari Strahoninca, usmjerenima na dobrobit djece i mladih.

Posted by Viktor Lazar