O Udruzi

Međimurski je informatički klub član je Hrvatskog saveza informatičara, Zajednice tehničke kulture grada Čakovca i Zajednice tehničke kulture Međimurske županije. MIK ostvaruje izvrsnu suradnju s Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje (TICM) te je Klub ovdje preselio i svoje sjedište. Glavne aktivnosti MIK-a temelje se na obrazovanju djece i mladih u području informatike s naglaskom na programiranje.

Tijekom proteklih organizirali smo tečajeve programiranja u suradnji s udrugom „MIS“ za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurske županije u sklopu projekata „Škola mladih programera“ i „Želim biti programer“ sufinanciranih od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Članovi sudjeluju na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike, Infokupu, te Hrvatskoj Logo Ligi, gdje postižu značajne rezultate.

Hrvatski je savez informatičara također prepoznao važnost našeg rada s djecom te nam pomogao kroz projekt „Zajedno u svijetu nula i jedinica“. Naš je rad također podupro i Grad Čakovec kroz projekt „Želim biti programer“ kroz koji je održan tečaj osnovnih i naprednih algoritama u C/C++-u i Zajednica tehničke kulture Međimurske županije i ZTK Grada Čakovca te Međimurska županija.

Klub surađuje s IRIM-om, Institutom za razvoj i inovativnost mladih, te je uključen u niz projekata. U školskoj godini 2017./2018. ostvarili smo značajne rezultate u projektu „Napredne Internet tehnologije u hrvatskim školama“. Od početaka smo uključeni u Croatian Makers robotičku ligu gdje su naši članovi ostvaruju najbolje rezultate u regiji. U listopadu 2017. smo se uključili i u inicijativu „Meet and Code“ povodom Europskog tjedna programiranja.