Predstavljeni programi tečajeva za aktualnu školsku godinu

U prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u subotu, 11. rujna, udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) predstavile su plan i program rada za školsku godinu 2021./2022. Javnom predstavljanju prisustvovali su roditelji, školarci i ostali zainteresirani koji su imali prilike iz prve ruke - od voditelja tečajeva,  predsjednika udruge MIS Dejana Drabića te predsjednika MIK-a Viktora Lazara, čuti sve detalje o aktivnostima usmjerenim na razvoj kreativnosti, analitičko-logičkog i kritičkog razmišljanja.

Viktor Lazar i Dejan Drabić

Opširnije

Posted by Andreja Šmitran in Vijesti

Završena radionica AutoCAD, mala škola crtanja

Zadnje dane ljetnih praznika desetak učenika viših razreda osnovne škole provelo je na četverodnevnoj radionici AutoCAD, mala škola crtanja. Organizatori edukativno-kreativne radionice bile su udruge Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS), dok je ista održana uz podršku Grada Čakovca u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Opširnije

Posted by Katica Mikulaj Ovčarić in Vijesti

Mali modelari “oživjeli” robota Skocka

U prostoru Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju-Metalska jezgra Čakovec od 25. do 28. kolovoza udruga Međimurski informatički klub u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci održala je četverodnevnu radionicu Modelirati učimo svi, veliki i maleni.

Na radionici koju je podržao Grad Čakovec prisustvovali su učenici od 3. do 8. razreda osnovne škole. Cilj radionice bio je na zabavan način upoznati sve faze obrade drva te usvojiti osnove elektronike. Polaznici su izradili robota Skocka od drva te ga osvijetlili pomoću baterije, dioda, otpornika i drugih elemenata. Uz Skocka, mali modelari izradili su i bedž kojeg su također osvijetlili. Po završetku radionice koju je vodila Renata Martinec, svaki sudionik dobio je pohvalnicu za svoj rad.

   

Posted by Renata Martinec
Završena radionica Zabavna kemija

Završena radionica Zabavna kemija

U četvrtak 19. kolovoza uspješno je završena četverodnevna besplatna ljetna radionica za djecu i mlade Zabavna kemija, koja je provedena u organizaciji udruge Međimurski informatički klub (MIK), u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS).

Continue reading →

Posted by Andreja Poljanec in Kaj buš STEM?, Ljetne radionice
Završena radionica Moderne mobilne aplikacije – STEM kamp Međimurske Županije

Završena radionica Moderne mobilne aplikacije – STEM kamp Međimurske Županije

U utorak 17. kolovoza 2021. završena je  četverodnevna besplatna ljetna radionica za djecu i mlade Moderne mobilne aplikacije, koja je provedena u organizaciji udruge Međimurski informatički klub (MIK), u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS).  Radionica se održala u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) i u cijelosti je bila financirana sredstvima Međimurske županije u sklopu projekta udruge MIK – “STEM Kamp Međimurske Županije”.

Continue reading →

Posted by Viktor Lazar in Ljetne radionice, Vijesti

Dvorac za princa i princezu

U organizaciji i (su)partnerstvu udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS), završena je još jedna u nizu ljetnih radionica u sklopu projekta „Kaj buš STEM? Projekt je (su)financiran kroz inicijativu i podršku koordinacijskog odbora „Grad Čakovec-prijatelj djece“. Naziv radionice je bio Dvorac za princa i princezu te je bila besplatna za svu djecu. Odaziv polaznika je bio dobar. Radionica je bila prilagođena prema uzrastu djece te je održana u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Uključivala je međusobnu korelaciju matematike i informatike. Cilj radionice je bio pronaći pomoću mobitela/tableta mreže geometrijskih tijela (kvadar, kocka, valjak, piramida); nacrtati i izrezati mreže geometrijskih tijela, spajanjem i lijepljenjem  izraditi vlastita geometrijska tijela. Naučili su tijekom radionice od danih geometrijskih tijela izrađivati maštoviti dvorac za princa i princezu i primjenu istih u izradi makete. Djeca su razvijala natjecateljski duh rješavanjem kvizova. Istraživački rad, učenje kroz igru i pozitivna okolina tijekom radionice su iznimno motivirajuće imali učinak na djecu. Voditeljica radionice je bila dr.sc. Aleksandra Tonković, učiteljica matematike.

Posted by Aleksandra Tonković in Kaj buš STEM?, Ljetne radionice
“Kaj buš STEM?” – radionica “Modeliraj dvorac za princa i princezu”

“Kaj buš STEM?” – radionica “Modeliraj dvorac za princa i princezu”

U prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) ovaj tjedan je u organizaciji udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS), a uz potporu Grada Čakovca, završena trodnevna radionica “Modeliraj dvorac za princa i princezu”. Radionicu koja je svojevrsni nastavak radionice “Dvorac za princa i princezu” pohađalo je desetak učenika u dobi od 11 do 16 godina.

Continue reading →

Posted by Denis Vidovic
3D print LEGO akademija- STEM kamp Međimurske županije

3D print LEGO akademija- STEM kamp Međimurske županije

Nedavno održanu radionicu “3D print LEGO akademija” uspješno je završilo 15-ak učenika od 4. razreda OŠ do 2. razreda SŠ. Organizator radionice bio je Međimurski informatički klub (MIK) u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS). Radionica se održala u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) uz potporu Međimurske županije u sklopu projekta udruge MIK pod nazivom “STEM Kamp Međimurske Županije”.

Continue reading →

Posted by Denis Vidovic in Ljetne radionice

Kockanje u starogrčko doba – Platonova tijela

Dvadesetak učenika od 4. do 8. razreda osnovne škole uspješno je završilo radionicu „Kockanje u starogrčko doba – Platonova tijela”. Radionica je održana u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u organizaciji udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS). Dio je programa besplatnih ljetnih radionica za djecu i mlade, a provedena u sklopu projekta “STEM kamp Međimurske Županije” uz sufinanciranje Međimurske Županije. Odaziv polaznika je bio iznimno velik.

Continue reading →

Posted by Aleksandra Tonković in Kaj buš STEM?, Ljetne radionice