3D modeliranje i printanje aviona

3D modeliranje i printanje aviona

U sklopu STEM Centra čiji je organizator Međimurski informatički klub provodi se tečaj 3D modeliranje i ispis.

Nakon 20-ak odrađenih sati tečaja, učenici su na zavidnoj razini i zavidnom brzinom usvojili potrebna znanja i vještine 3D modeliranja. Sada već s određenim iskustvom u 3D printanju, učenici su samostalno, uz malu pomoć voditelja Denisa Vidovića, osmislili, modelirali i isprintali vlastiti avion.

Continue reading →

Posted by Denis Vidovic in Tečajevi
OBAVIJEST O NADMETANJU ZA NABAVU OPREMA ZA PROVEDBU VIŠEDNEVNIH STEM RADIONICA

OBAVIJEST O NADMETANJU ZA NABAVU OPREMA ZA PROVEDBU VIŠEDNEVNIH STEM RADIONICA

Predmet nabave su oprema i roba potrebni za razvoj i provedbu (višednevnih) lokalnih radionica sa svrhom popularizacije STEM-a u sklopu projekta "From Zero to STEM Hero“ Predmet nabave podijeljen je u grupe: GRUPA 1 Informatička oprema 54.202,95 € GRUPA 2 Robotička oprema 23.064,99 € GRUPA 3 Oprema za laboratorij matematike 736,10 € GRUPA 4 Oprema za laboratorij kemije 3.386,94 € GRUPA 5 Alati za strojarstvo i modelarstvo 6.222,88 € GRUPA 6 Radionički namještaj 6.490,62 € GRUPA 7 Laserski stroj 10.667,00 € GRUPA 8 Potrošni materijal za radionice modelarstva 1.935,50 € GRUPA 9 Uredski potrošni materijal 332,85 €.

Posted by Viktor Lazar

MIK-u dodijeljena Povelja za Naj-akciju 2022.

U organizaciji Saveza društva Naša djeca Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, u ponedjeljak je u Zagrebu održano svečana obljetnica donošenja najvažnijeg međunarodnog dokumenta za zaštitu prava djece – Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Grada Čakovca: mr. sc. Marija Hegeduš Jungvirth, članica Središnjega koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece i članica čakovečkoga Koordinacijskog odbora, Gordana Šoltić Siladi, predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djeceDejan Drabić, član čakovečkoga KO, te Igor Mesarić, voditelj Odsjeka za društvene poslove Grada Čakovca.

Opširnije

Posted by Andreja Šmitran in Kaj buš STEM?
Međimurski informatičari na 1. kolu Hrvatske Logo Lige

Međimurski informatičari na 1. kolu Hrvatske Logo Lige

Udruge Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS) i ove školske godine nastavljaju sudjelovanje na natjecanju Hrvatska Logo Liga u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Učenici se natjecanje pripremaju u sklopu tečaja Algoritmi Logo koji se provodi kroz Centar izvrsnosti informatike Međimurske Županije.

Rezultati naših natjecatelja u 1. kolu lige za školsku godinu 2022./2023. su:

Continue reading →

Posted by Viktor Lazar

Internet (Mojih) Stvari – STEM KAMP MEĐIMURSKE ŽUPANIJE 2022.

Udruga Međimurski informatički klub (MIK) u suradnji s partnerskom udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS) provela je besplatne radionice za djecu osnovnoškolske dobi iz područja elektronike i internet stvari – Internet (Mojih) Stvari . Radionice su održane u prostorima Tehnološko inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, kao dio projekta STEM KAMP MEĐIMURSKE ŽUPANIJE 2022. u potpunosti su  financirane sredstvima Međimurske županije.

Polaznici radionice usvojili su znanja o elektronici, internet stvarima i programiranju Arduino mikrokontrolera. Znanje su primjenili kroz praktične projekte. U nastavku pogledajte kako je bilo na radionicama.

Posted by Viktor Lazar
Održane radionice kemije – Kemijajmo zajedno

Održane radionice kemije – Kemijajmo zajedno

Udruga Međimurski informatički klub (MIK) u suradnji s partnerskom udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS) organizirala je besplatne radionice za djecu osnovnoškolske dobi iz područja kemije – Kemijajmo zajedno. Radionice su održane u prostorima Metalske jezgre Čakovec, a kao dio projekta STEM KAMP MEĐIMURSKE ŽUPANIJE 2022. u potpunosti su  financirane sredstvima Međimurske županije.

Continue reading →

Posted by Viktor Lazar

Projekt ‘Kaj buš STEM?’ okupio male robotičare i majstore

Završetkom radionica Mladi robotičari i Mali majstori-inženjerska radionica u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju-Metalska jezgra Čakovec nedavno je zaključen ciklus od četiri radionice objedinjene u projekt Kaj buš STEM. Navedeni projekt – ujedno proglašen Naj-akcijom Grada Čakovca za 2022. godinu – provela je udruga Međimurski informatički klub u suradnji s udrugom Mladi informatički stručnjaci, a uz financijsku podršku Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec-prijatelj djece.

Opširnije

Posted by Andreja Šmitran