Vrijedna donacija tvrtke Međimurje IPC d.d.

Renomirana međimurska tvrtka Međimurje Informacijsko-projektantski centar, koja više od 40 godina djeluje u IT sektoru, prepoznala je značaj udruge Međimurski informatički klub (MIK) i njezin doprinos razvoju IT znanja i vještina djece i mladih.

Najveća IT tvrtka u Međimurju donirala je udruzi MIK 8.000 kuna, čime je pomogla u sufinanciranju tečaja "Razmišljaj računalno" u školskoj godini 2020./21. U sklopu navedenog tečaja, koji se nadovezuje na projekte udruge MIK i partnerske udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) - STEM centar i Centar izvrsnosti informatike - polaznici su stekli osnove jedne od najvažnijih kompetencija 21. stoljeća - programiranja.

Učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole upoznali su najpopularniji programski jezik Python i sučelje najmodernijeg razvojnog alata PyCharm, pomoću kojih su stvorili svoje prve računalne programe. Rješavanjem konkretnih, složenih programskih zadataka savladali su različite programske koncepte te pritom učili na koji način kritički razmišljati, analizirati probleme i osmišljavati algoritme.

 

Marin Rođak

 

Oliver Vitez

 

Međimurje IPC d.d. svojom donacijom omogućilo je svim zainteresiranima da se priključe i sudjeluju u programu te time uvelike doprinijelo ostvarenju odličnih rezultata u natjecanjima primjene algoritama, temeljenim na algoritamskom razmišljanju, kao i rješavanju matematičkih i logičkih zadataka.

Rezultat tečaja je plasman dvojice polaznika, Olivera Viteza i Marina Rođaka, na Državno natjecanje iz informatike. Navedeni polaznici udruga MIS i MIK, uz mentorstvo Marina Drabića, mag.inf., osvojili su peto i šesto mjesto u kategoriji primjene algoritama za učenike 5. razreda.

 

Oliver Vitez i Marin Rođak sa svojim mentorom Marinom Drabićem, mag.inf.

Posebno nas raduje što je tvrtka Međimurje IPC d.d. iskazala interes za kontinuiranom podrškom radu udruga Međimurski informatički klub Čakovec i Mladi informatičari Strahoninca te se veselimo zajedničkoj suradnji u popularizaciji STEM područja i osiguravanju ključnih kompetencija, koje su mladim naraštajima potrebne za izazove budućnosti.

Posted by Viktor Lazar