Završena radionica “Budi modelar, pokloni nekome unikatan dar”

U sklopu projekta “From Zero to STEM Hero” udruga Međimurski informatički klub  održala je u uzbudljivoj atmosferi peterodnevnu radionicu  modelarstva koja je trajala od 17. do 22. srpnja. u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra u trajanju od 20 sati.

Dvadesetak djece osnovnoškolske  dobi imala su priliku da se upuste u svijet mašte, kreativnosti i preciznosti. Radionica modelarstva okupila je mlade entuzijaste koji su se željeli okušati u umjetnosti stvaranja minijaturnih svjetova i detalja. Pod vodstvom Kristijana Ovčarića polaznici su kroz priču i praktičnu primjenu upoznali različite vrste materijala i alata koji se koriste u modelarstvu. Nakon uvodnog dijela, djeca su samostalno odabrala projekte na kojima će raditi tokom radionice.

Na završetku radionice, djeca su s ponosom predstavila svoje kreacije roditeljima i prijateljima te ih darovala kao poklon. Ova iskustva ne samo da će ostati kao trajna inspiracija, već će potaknuti djecu da se i ubuduće posvete kreativnim aktivnostima i slobodno izraze svoju maštovitost.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Posted by Kristijan Ovčarić