Internet stvari i web

Internet zajedno s njegovim napopularnijim dijelom (Web-om) koristite svakodevno. Danas gotovo ne postoji stvar koju ne možemo spojiti na Internet  i upravljati njima putem Interneta (tzv. Internet stvari, eng. Internet of Thnigs). Pojavom usluga u oblaku (eng. Cloud Service) i Internet stvari značaj web tehnologija sve je veći, a njihove mogućnosti drastično rastu. Tehnologija je sve pristupačnija i zahvaljujući otvorenim platformama zahtjeva iznimno lak ulazak u ovaj čaroban svijet. Jedan od primjera je mogućnost izrade vlasitih aplikacija i sutava kako bi automatizirali svoj dom (tzv. Automatizacija doma, eng. Home automation).

Kako bi pripremili djecu za budućnost osmislili smo tečaj koji se temelji na platformama Arduino i RaspberryPi, sustavima za prototipiranje poput Node-RED i Blynk, te programskim jezicima C/C++ i Python. Učenicima ćemo pokazati kako spojiti znanja iz različiti područja, kreativnost i timski rad kroz izradu projekata i prijavu na natječaje.

Tečaj je namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima, a uvjet je poznavanje barem jednog programskog jezika i  spremnost za rad u timu.

Djeco, prijavite se na tečaj i naučite samostalno kreirati vlastite projekte i aplikacije koristeći neke prethodno navedene i mnoge druge tehnologije, alate i uređaje. Kako bi dobili bolji uvid u sadržaj tečaja, pogledajte radove koji su na izrađeni u sklopu tečaja prošlih godina: