Radionica Moje prvo programiranje u sklopu projekta Kaj buš STEM?

Četverodnevna, edukativna radionica Moje prvo programiranje u sklopu projekta Kaj buš STEM? pod pokroviteljstvom Grada Čakovca završena je ovog četvrtka, 12.8. Radionica je provedena u organizaciji udruga Međimurski informatički klub i Mladi informatički stručnjaci u prostoriji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Na radionici je sudjelovalo trinaestero marljivih učenika od 2. do 4. razreda, a cilj radionice bio je na zabavan i jednostavan način uvesti učenike u svijet programiranja. Tijekom tečaja učenici su upoznali grafički programski jezik Scratch i susreli se s mnogim zanimljivim zadatcima. Rješavajući zadatke učenici su naučili o slijedu događaja i petlji. Primjenjujući naučeno riješili su zadane probleme, izradili priče i igru Preskakanja prepreka te se pritom odlično zabavili. U nastavku se nalazi video s učeničkim radovima.

Učenički radovi dokazuju njihovu upornost i znatiželju, ali i odlično snalaženje u programskom okruženju. Učenici su izradili jednostavnu priču u kojoj likovi govore i kreću se, a pozadine se uvjetno mijenjaju. Izradili su i igru Preskakanja prepreka, dok je jedan učenik napravio igru Zmija. Učenici su se zabavili crtanjem pomoću žigova te izradili igraću kockicu kako bi mogli odigrati društvenu igru.

 

Posted by Dunja Skvorc