Provedena 3. radionica IGRAJ SVOJU IGRU projekta STEM(ajmo!)

U sklopu projekta STEM(ajmo!), čiji je nositelj Centar tehničke kulture Rijeka, u prostorima koje koristi udruga, provedena je 3. radionica pod kodnim imenom “Igraj svoju igru”. Radionica je bila namijenjena učenicima osnovne škole te je održana u 2 termina, 17.5.2023. i 31.5.2023.

Na radionici su učenici naučili kako osmisliti i izraditi vlastite računalne igre. Igre su izrađene korištenjem programskog jezika Python i popularnog Pygame Zero okruženja. Kombinacija programiranja i računalnih igara pokazala se kao iznimno moćan obrazovni alat za učenje programiranja.

Pygame Zero je postao omiljen izbor učenika zbog svoje lakoće korištenja i mogućnosti stvaranja zabavnih i kreativnih igara. Tijekom radionice, učenici su dobili dobar uvid u sam koncept igara i kako se one izrađuju korak po korak. Kroz interaktivne vježbe, otkrili su tajne stvaranja igara, uključujući upravljanje likovima, detekciju sudara, prikaz grafike i zvuka te upravljanje igrom.

Radionica je potaknula učenike da razmišljaju kreativno, logički i analitički, pružajući im priliku da razvijaju vještine koje su važne ne samo za programiranje, već i za općenitu upotrebu u svakodnevnom životu.

Posted by Marin Drabić