Provedena 2. radionica Mišje poslastice u sklopu projekta STEM(ajmo!)

U četvrtak, 11. svibnja udruga Međimurski informatički klub provela je jednodnevnu radionicu „Mišje poslastice“ u Dječjem vrtiću “Sovice” u Gornjem Mihaljevcu. Radionica je dio projekta STEM(ajmo!) čiji je nositelj Centar tehničke kulture Rijeka. Na radionici je sudjelovalo 26-ero djece iz starije mješovite skupine Sunčeka. 

Radionicu smo započeli čitanjem slikovnice i razgovorom o robotima. Razgovarali smo o naredbama koje roboti slušaju, a kako bi shvatili na koji način roboti rade, i djeca su bila stavljena u njihovu ulogu. Pomoću kartica djeca su pratila naredbe za kretanje  te se prema njima kretala po prostoru. Upoznali smo se s Robot Mouse-om, njegovim izgledom, funkcionalnim gumbovima i načinom njegova rada. Nakon kratkog prikaza rada, djeca su jedva dočekala da i sami prime robot u svoje ruke. Riješili su nekoliko zadanih zadataka nakon čega su i sami postavljali stazu, kartice te usmjeravali kretanje robota. U skupini je vladala vrlo vesela i radna atmosfera, a timskim radom djeca su uspjela svladati sve prepreke i dovesti miša do sira. Djeca su na zabavan način razvijala kreativno i logičko razmišljanje te ušla u veliki svijet robotike.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika.

Posted by Dunja Skvorc