Dani Županije: Predstavljanje rada udruge

Udruga Mladi informatičari Strahoninec, u želji da pruži izvrsnost u informacijsko – komunikacijskim tehnologijama, svoje ciljeve ostvaruje kroz inovativne i kreativne ideje, te ih  prenosi prije svega na  djecu i mlade,  ali i odrasle.  

Temeljni je cilj učenicima pružiti znanja koja im uobičajenim obrazovnim putem nisu dostupna uz korištenje najnovijih informatičkih tehnologija, komunikacijskih vještina, učenje s razumijevanjem prestižnih programskih jezika.

Dobitnici najprestižnije županijske nagrade, Nagrade „Zrinski“, ali i državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2015. godinu,  Udruga MIS Strahoninec, upravo je zbog izvrsnih rezultata dobila priliku svoje aktivnosti predstaviti javnosti u zgradi Scheier posljednjeg vikenda u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije.

Iznimno dobro posjećeni događaj kojem su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec i njegova zamjenica Sandra Herman, okupio je različite dobne skupine Međimurki i Međimuraca, a najponosniji, predsjednik Udruge Dejan Drabić iskoristio je trenutak da zahvali na danoj im prilici.

– Ovo je izuzetna prilika da demistificiramo informatiku i informatičku tehnologiju kao  tešku i nerazumljivu široj publici. Na zanimljiv, kreativan i vrlo jasan način učimo djecu i mlade da steknu sposobnosti, vještine i kompetencije za zanimanje budućnosti te stvaramo elitu mladih IT stručnjaka za koje se već u osnovnoj školi bore najeminentniji fakulteti u Hrvatskoj. Ponosni smo na svoje rezultate i postignuća te zajedno s Međimurskim informatičkim klubom Čakovec i Zajednicom tehničke kulture Međimurske županije stvaramo brend prepoznatljiv i širom Lijepe naše. Sretan sam što je naš značaj i utjecaj u segmentu računalnih tehnologija prepoznala i Međimurska županija, dodijelivši nam nagradu Zrinski, te nam je stalna potpora i vjetar u leđa u našem daljnjem djelovanju – rekao je Drabić.

– Doprinos u usađivanju znanja i razvoju logičkog razmišljanja samo je maleni dio onoga što ova Udruga pruža i čini svakog pojedinog člana posebnim. Kroz različite projekte i volonterski rad stvorili ste naprednu informatičku učionicu, prepoznatu u Međimurju, Hrvatskoj, ali i u svijetu. Dokaz ste uspješnog ulaganja u budućnost djece i mladih, njihovih znanja, vještina i kompetencije kroz  istraživački rad i razmišljanje te ste kao takvi perjanica u razvoju novih tehnologija i inovacija na tržištu rada. Ponosni smo što smo svojim doprinosom i mi dio tog uspjeha – istaknula je pritom zamjenica župana.

Spomenimo da je ovom prilikom uz upoznavanje s elementima rada Udruge vezanih uz tražene računalne vještine, predstavljen rad s robotima, primjeri razvojnih alata, mini računala, održano i natjecanje u „CroatianMakers“ lige korištenjem mBot robota te natjecanje u igrici koju su sami osmislili.

Izvor i foto: Međimurska županija

Posted by Dejan Drabić