3D print LEGO akademija- STEM kamp Međimurske županije

Nedavno održanu radionicu “3D print LEGO akademija” uspješno je završilo 15-ak učenika od 4. razreda OŠ do 2. razreda SŠ. Organizator radionice bio je Međimurski informatički klub (MIK) u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS). Radionica se održala u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) uz potporu Međimurske županije u sklopu projekta udruge MIK pod nazivom “STEM Kamp Međimurske Županije”.

Kroz 12 školskih sati tijekom 3 dana, učenici su se uz mentorstvo Denisa Vidovića upoznali s osnovama 3D modeliranja u programima Tinkercad i Autodesk Fusion 360. Vještine 3D modeliranja u navedenim programima učenici su usavršili na primjeru LEGO kocke te su sva dobivena znanja kasnije iskoristili za izradu vlastitih modela od kojih su neki bili i uspješno isprintani na 3D printerima.

 

 

 

Uz osnove 3D modeliranja, učenici su upoznati s građom i funkcioniranjem 3D printera. Radionica je polaznike potakla na samostalno logičko razmišljanje i zaključivanje, razvoj vlastitih ideja te uvođenje u svijet modernih tehnologija koje svakim danom rastu i razvijaju se te kao takve nude perspektivna i dobro plaćena radna mjesta.

Posted by Denis Vidovic