Završena radionica “Virtualni elementi”

U sklopu projekta “From Zero to STEM Hero” udruga Međimurski informatički klub  održala je radionicu  virtualne stvarnosti koja je trajala od 21. kolovoza do 6. rujna u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurja (TICM).

Za petnaestak djece i mladih, ova radionica je predstavljala uzbudljivo putovanje u svijet virtualne stvarnosti. Pod vodstvom Marina Drabića, polaznici su imali priliku pretvoriti svoju digitalnu sobu u stvarnost.

Kroz intenzivne, ali zabavne sesije, polaznici su imali priliku upoznati se s fascinantnim svijetom virtualne stvarnosti pomoću Meta Quest 2 VR naočala i Unity game engine-a. Ispitali su osnove VR tehnologije i saznali kako ta tehnologija mijenja način na koji doživljavamo svijet oko sebe. Nakon samo nekoliko sati, svaki polaznik je stvorio svoju vlastitu virtualnu sobu. Bilo je nevjerojatno vidjeti kako su se njihove kreativne vizije pretvorile u digitalnu stvarnost. Virtualne sobe su bile ispunjene čarobnim pejzažima, fantastičnim objektima i sjajnim interaktivnim elementima.

Najvažnije, tijekom radionice smo promovirali suradnju, kritičko razmišljanje i eksperimentiranje te je svaki polaznik imao priliku izraziti svoju kreativnost na svoj način. Na kraju radionice, svi su otišli s novim razumijevanjem VR tehnologije, vještinama upotrebe Meta Quest 2 VR naočala i Unity game engine-a, ali i s osjećajem postignuća i nadahnuća za istraživanje beskrajnih mogućnosti virtualne stvarnosti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Posted by Marin Drabić