Završena radionica “Škola 3D printanja”

U prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) ovaj tjedan je u organizaciji udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS), a uz potporu Grada Čakovca, završena peterodnevna radionica “Škola 3D printanja”. Radionicu je pohađalo 15-ak učenika u dobi od 11 do 16 godina.

Tijekom 12 školskih sati u tri dana učenici su uz mentorstvo Denisa Vidovića upoznali osnove 3D modeliranja u programu Autodesk Fusion 360. Vještine 3D modeliranja temelj su za izradu modela prigodnog za izvođenje uspješnog 3D printa, a svi polaznici su ih uspješno usvojili što se vidi i priloženim primjerima njihovih radova. Uz 3D modeliranje, učenicima je bilo prikazano kako pomoću 3D skeniranja dobiti 3D model koji se zatim također može i isprintati.

Radionicom se djecu nastojalo potaknuti na samostalno i logičko razmišljanje, ali poticanje kreativnosti i razvijanje vlastitih ideja. Stoga je zadnji dan radionice bio rezerviran za samostalno modeliranje modela po želji polaznika.

Posted by Denis Vidovic