Završena radionica Mali znanstvenici

Od 28.08. do 01.09. održane su znanstve radionice pod nazivom "Mali znanstvenici" u prostorijama Metalske jezgre u Čakovcu. Ove dinamične radionice održale su se u sklopu projekta "FROM ZERO TOSTEM HERO" te su pružile jedinstvenu priliku našim mladim sudionicima da istraže i eksperimentiraju u svijetu znanosti. 

Tijekom pet dana intenzivnog učenja i kreativnosti, polaznici su se upustili u raznolike znanstvene aktivnosti koje su potaknule njihovu znatiželju i razvile vještine. Radili su eksperimente, istraživali koncepte iz različitih područja znanosti i stvarali impresivne rezultate. 

Sudionici su imali priliku razumjeti važnost prirodnih sastojaka u kozmetici kroz izradu prirodnih kremica. Također su se upustili u kemijske i fizikalne procese izradom šumećih tableta za kupanje. Kroz praktične primjere, učili su o gustoći tvari pomoću otopina šećera različite boje koji su sami kreirali. 

Radionice su obuhvatile i zabavne eksperimente poput izrade lava lampe i vulkana, pružajući polaznicima uvid u reakcije između različitih tvari. Tijekom ovog putovanja kroz svijet znanosti, polaznici su naučili o važnosti ugljičnog dioksida i načinima njegovog oslobađanja.

Jedna od iznimno važnih vještina koju su polaznici stekli bila je pravilna upotreba mikroskopa. Kroz mikroskopiranje, otvorili su vrata fascinantnom svijetu mikroskopskih struktura. Gledajući stanične detalje i mikroskopske svjetove, naši mali istraživači razvijali su duboko razumijevanje mikroskopske biologije i znanstvenih metoda. 

Ove radionice nisu samo pružile znanje; stvorile su pravu zajednicu malih kreativnih znanstvenika. Polaznici su se međusobno poticali na istraživanje, surađivali i dijelili svoje oduševljenje znanosti. Njihova znatiželja i strast prema učenju postali su vidljivi kroz njihove radove i eksperimente. 

Ponosni smo na sve naše male znanstvenike koji su tijekom ovih radionica postali istraživači, kreatori i inovatori. Njihova predanost i entuzijazam svijetle kao primjer budućih generacija koje će nastaviti istraživati, otkrivati i mijenjati svijet kroz znanost i kreativnost. Hvala svima koji su podržali ove radionice i omogućili našim polaznicima nezaboravno iskustvo u svijetu malih znanstvenika. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Posted by mikadmin