Završena peterodnevna radionica Od metala do strojara

U organizaciji udruge Međimurski informatički klub  održana je  peterodnevna radionica pod nazivom “Od Metala do Strojara”. Ova radionica dio je projekta “From Zero to STEM Hero”, a održana je u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra od 17. do 23. srpnja.

Desetak djece osnovnoškolske dobi susrela su se s svijetom inženjeringa i tehnologije. Radionica je bila posebno osmišljena kako bi potakla kreativnost, timski duh i znatiželju kod mladih, te ih približila konceptima strojarstva, konstrukcije i tehničkog rada.

Mladi sudionici imali su priliku praktično istražiti osnove rada s metalom, koristeći alate kao što su čekići, odvijači, turpije, bušilice, točkala,  sve pod pažljivim nadzorom Kristijana Ovčarića, mag.ing.

Završetak radionice donio je osjećaj postignuća i uzbuđenja među mladim sudionicima, a ovaj događaj je dodatno obogatio njihovu ljetnu avanturu. Kroz sudjelovanje u projektu “From Zero to STEM Hero” i radionicama poput “Od Metala do Strojara”, djeca su stekla dragocjene vještine, uvid u inženjerski svijet i inspiraciju za buduće obrazovne i profesionalne puteve.

Radionica “Od Metala do Strojara” nije samo obogaćivala znanje mladih sudionika, već je i dodatno istaknula važnost STEM područja te potaknula mlade da postanu budući “STEM Heroji”.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Posted by Katica Mikulaj Ovčarić