Završena radionica Zabavna kemija

U četvrtak 19. kolovoza uspješno je završena četverodnevna besplatna ljetna radionica za djecu i mlade Zabavna kemija, koja je provedena u organizaciji udruge Međimurski informatički klub (MIK), u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS).

Radionica je bila održana u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra, te je bila dio projekta Kaj buš STEM? koji je bio financiran kroz inicijativu i podršku koordinacijskog odbora Grad Čakovec – prijatelj djece.

Petnaest učenika od 4. do 8. razreda osnovne škole najprije se upoznalo s osnovnim laboratorijskim priborom i posuđem, pravilnim vaganjem i mjerenjem volumena,  nakon čega su izvodili različite pokuse. Voditeljica radionice bila je Andreja Poljanec, mag.ing.techn.aliment. „Vulkan“, „Lava lampa“, „Sok od crvenog kupusa“, „Kako napraviti domaći plastelin“, „Kako napuhnuti balon pomoću kvasca?“ neki su od kreativnih pokusa koji su potaknuli razvoj intrizične motivacije kod najmlađe djece.

„Cilj radionica bio je potaknuti želju za učenjem i razumijevanjem prirodnih znanosti, s naglaskom na kemiju. Iako će se većina djeca, koja su prisustvovala radionicama, s kemijom kao predmetom upoznati tek za dvije ili tri godine, izvodeći jednostavne pokuse, mogli su povezati stvarne životne situacije sa situacijama i problemima u znanosti“, rekla je voditeljica radionica Andreja Poljanec.

 

Posted by Andreja Poljanec