Upišite besplatne radionice ČAROBNA KEMIJA

Udruga Međimurski informatički klub (MIK) u suradnji sa udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS) organizira BESPLATNU radionicu ČAROBNA KEMIJA u sklopu projekta STEM CENTAR 2.0. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Uzrast i termini provođenja

Tečaj je namijenjen učenicima od 4. razreda do 7. razreda osnovne škole. Radionice će se održavati u manjim skupinama, kako bi se svakom pojedinom učeniku pružila prilika za što više samostalnog rada, uz nadzor voditelja radionica. Radionica se provodi u razdoblju od 14.04 do 22.04.2022.

Pogledajte video i saznajte što polazniznici mogu očekivati


Kome su namijenjene radionice?

Radionice su namijenjene učenicima koji pokazuju interes za prirodne znanosti, vole raditi praktične stvari ili samo žele naučiti nešto novo i korisno. Djeci će se pružiti prilika da steknu prva praktična iskustva i otkriju ulogu prirodnih znanosti u pronalaženju svakodnevnih rješenja. Kroz nekoliko pokusa, učenici će kroz posebno osmišljene didaktičke tehnike upoznati i određene znanstvene metode koje će dodatno potaknuti njihovo kreativno razmišljanje te im pružiti i dodatna znanja i vještine.

Cilj i ishodi

Cilj tečaja je razviti pozitivan pristup prema kemiji, potaknuti istraživanje, razviti kritičko razmišljanje te shvatiti primjenjivost i važnost prirodnih znanosti u svakodnevnom životu. Praktičnim primjerima učenici će razvijati sposobnosti eksperimentiranja, opažanja i zaključivanja.

Također cilj je i popularizacija prirodnih znanosti u kombinaciji s pokusima koji su prilagođeni učenicima osnovne škole. Cilj svakog pokusa je interaktivno sudjelovanje učenika i uključivanje njihovog istraživačkog duha u proces usvajanja znanja, od zapažanja i promišljanja do kritičkog zaključivanja.

 

Posted by Andreja Poljanec