Prvi programerski koraci u STEM CENTRU

Programiranje za najmlađe tečaj je Međimurskog informatičkog kluba (MIK) u sklopu STEM CENTRA te broji petnaestero učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Polaznici tečaja u programskom jeziku Scratch. Naši najmlađi programeri vrlo su vrijedni, znatiželjni i uspješni što se vidi i prema njihovim odličnim radovima.

Učenici su do sada mnogo toga naučili. Na samom početku trebali su svladati osnovne pojmove i koncepte programskog jezika Scratch –  što su to blokovi, kako se spajaju, kako odabrati lik i pozornicu, kako ih samostalno izraditi, a danas već samostalno rješavaju zadatke, izrađuju svoje priče i igre. Osim samog programiranja, učenici vježbaju i kako predstaviti svoje radove ostatku grupe.

Primjer radova polaznika:

O projektu STEM CENTAR

STEM CENTAR projekt je udruge Međimurski informatički klub (MIK) koji se provodi u školskoj godini 2019./2020. u suradnji s udrugom Mladi informatičari Strahoninca (MIS). Valja spomenuti i podršku Međimurske Županije i partnera udruge MIK, Tehnološko inovacijski centar Međimurje (TICM), u čijim se moderno uređenim prostorima na adresi Bana Josipa Jelačića 22 u Čakovcu održavaju programi i aktovnosti centra.

Vrijednost projekta prepoznali su i naši dugogodišnji partneri te se tečaj uz udrugu MIS i TICM provodi u partnerstvu s Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec. Projekt STEM CENTAR sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske pod nazivom Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019./2020.

Posted by Viktor Lazar