Mladi programeri u STEM CENTRU svladavaju prve korake u računalnim algoritmima

STEM Centar projekt je udruge Međimurski informatički klub (MIK) koji se provodi kroz školsku godinu 2019./2020. Jedan od programa u sklopu STEM CENTRA je i tečaj Razmišljaj računalno.

Razmišljaj računalno je tečaj na kojem djeca uče rješavati osnovne problemske zadatke čija se rješenja sastoje od osnovnih analitičko-logičkih instrukcija (naredbi). Polaznici tečaja programiraju svoje prve programe u jednom od svjetski najpopularnijih programskih jezika – Python.

Osim razvoja algoritamskog razmišljanja, pripreme učenika za informatička natjecanja i upoznavanja jezika Python, u sklopu radionice potiče se kreativnost učenika i razvijaju se njihove socijalne vještine, napominje voditeljica tečaja Darinka Drabić.

O projektu STEM CENTAR

STEM CENTAR projekt je udruge Međimurski informatički klub (MIK) koji se provodi u školskoj godini 2019./2020. u suradnji s udrugom Mladi informatičari Strahoninca (MIS). Valja spomenuti i podršku Međimurske Županije i partnera udruge MIK, Tehnološko inovacijski centar Međimurje (TICM), u čijim se moderno uređenim prostorima na adresi Bana Josipa Jelačića 22 u Čakovcu održavaju programi i aktovnosti centra.

Vrijednost projekta prepoznali su i naši dugogodišnji partneri te se tečaj uz udrugu MIS i TICM provodi u partnerstvu s Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec. Projekt STEM CENTAR sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske pod nazivom Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019./2020.

Posted by Viktor Lazar