Korak po korak

Otkrij čaroliju učenja

Predstavljamo nove tečajeve u našoj ponudi, dizajnirane kako bi učenicima pružili alate za svladavanje izazova matematike i prirodoslovnih predmeta. Namijenjeni učenicima kojima je potrebna pomoć u učenju, kao i onima koji žele uroniti u čaroban svijet fizike i kemije. U ponudi su Matematika korak po korak i Fizika korak po korak za 5. razred OŠ - 4. razred SŠ, te Kemija korak po korak za 5. - 8. razred OŠ.

Naš tim stručnih voditelja pružat će polaznicima kontinuiranu pomoć u učenju tijekom cijele nastavne godine, uz kontinuirani rad i osobni angažman polaznika s ciljem razvoja samostalnosti u učenju i radu. Radionice će se temeljiti na praktičnom radu kroz vršnjačko učenje, uz uvažavanje individualnih potreba polaznika. Voditelji su mentori koji pružaju odgovarajuću podršku u učenju u interakciji s ostalim vršnjacima.

Umjesto klasičnih instrukcija koje se fokusiraju na privremena rješenja, naši tečajevi omogućuju dugoročno razumijevanje gradiva. Kroz vježbe i interaktivne aktivnosti, učenici će postepeno razvijati svoje vještine i samopouzdanje. Ovo je sjajna prilika da polaznici osnaže svoje matematičke i/ili prirodoslovne vještine ili se pripreme za izazove prirodoslovlja koji ih očekuju od 7. razreda. U društvu vršnjaka, u malim grupama, uz iskusne voditelje i uz osobno zalaganje, imat će stalnu podršku i pomoć.
 

Matematika korak po korak

Uzrast: od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.


Tečaj Matematika korak po korak namijenjena je učenicima koji trebaju pomoć u učenju, ali žele napredovati i spremni su kontinuirano raditi i vježbati uz stručno vodstvo i pomoć, kao i u interakciji s vršnjacima.

Osim podrške, tečaj je i idealna prilika polaznicima da razvijaju samostalnost u učenju i radu kroz kombinirano individualni rad i vršnjačko učenje, uz uvažavanje individualnih potreba.

Uz kontinuiranu pomoć i osobni angažman, učenici će postepeno osnažiti svoje matematičke vještine i razviti samopouzdanje.

Fizika korak po korak

Uzrast: od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.


Tečaj Fizika korak po korak pružit će osnovno razumijevanje fizike onima koji se s njom prvi put susreću, zato je i predviđen za učenike od 5. razreda OŠ ili će poslužiti kao dodatna i kontinuirana podrška onima koji su već upoznati s njenim temeljima u okviru redovne nastave, ali trebaju pomoć u učenju.

Za one koji će se tek upoznati s fizikom, tečaj je savršena prilika da krenu od osnova i postepeno izgrade svoje znanje jasnim i lako razumljivim koracima, pripremajući se za izazove prirodoslovlja koji ih očekuju od 7. razreda. Onima koji uče fiziku u osnovnoj ili srednjoj školi, tečaj će omogućiti kontinuiranu pomoć s ciljem razvoja samostalnosti u učenju i radu.

Kemija korak po korak

Uzrast: od 5. razreda do 8. razreda osnovne škole.


Tečaj Kemija korak po korak uvest će u osnove kemije one koji se s njom prvi put susreću i nemaju je kao nastavni predmet u školi, ali pokazuju interes za prirodne znanosti. Zato tečaju mogu pristupiti i oni koji tek ulaze u čarobni svijet kemije te žele dobiti podršku u daljnjem istraživanju.

Onima koji već uče kemiju u školi, ali trebaju pomoć i podršku u učenju, tečaj je idealna prilika da nauče ili uvježbaju sadržaje iz kemije uz stručno vodstvo koje nudi nadogradnju i istraživački pristup u usvajanju novih i/ili uvježbavanju već usvojenih spoznaja.

Interaktivno učenje

🧪 Izvođenje pokusa ima ključnu ulogu u učenju fizike i kemije jer omogućava učenicima da praktično iskuse i promatraju prirodne fenomene i zakone. Ovakav praktičan pristup doprinosi boljem razumijevanju apstraktnih prirodoslovnih koncepata, povezivanju teorije sa stvarnim situacijama, potiče razvoj kritičkog razmišljanja i sposobnosti analize i zaključivanja. Aktivno sudjelovanje u pokusima omogućava istovremeno aktiviranje više osjetila, a time i lakše pamćenje i razumijevanje informacija. I povrh svega, ovakvo učenje potiče znatiželju učenika i potiče ih da postavljaju pitanja o fenomenima koje promatraju, što također doprinosi boljem razumijevanju i razvoju samostalnosti u učenju i radu.

🚀 Korištenje digitalnih obrazovnih sadržaja omogućava vizualizaciju matematičkih i prirodoslovnih koncepata. Zato će se u radu, gdje god je primjenjivo, koristiti interaktivne simulacije i igre kako bi se učenicima olakšalo njihovo razumijevanje i primjena. Takvo interaktivno okruženje i vođena igrifikacija motiviraju učenike, potičući ih na veći angažman u procesu učenja.

🧩 Diferencirana nastava u manjoj grupi učenika, kroz kombinirano vršnjačko učenje i individualni rad, omogućit će svakom učeniku da postigne najbolje što može u skladu s vlastitim potencijalom i postepeno razvije svoje vještine i samopouzdanje.

Različitim metodama i oblicima rada poticat će se prilagođavanje individualnim potrebama i sposobnostima učenika, kojima će na svakom koraku biti pružena podrška. Istovremeno, primjenom metoda suradničkog učenja poticat će se razvoj vještina timskog rada, komunikacije i suradnje. Na taj način će svi učenici imati priliku usvojiti, produbiti, primijeniti svoje znanje i bolje ga razumjeti.

Voditelji i termini održavanja

Matematika korak po korak: Aleksandra-Maria Vuković (e-pošta: aleksandra.maria.vukovic@mik.hr), Veronika Drk (e-pošta: veronika.drk@mik.hr), PETAK 19:15 - 20:45
Fizika korak po korak: Anita Sečan (e-pošta: anita.branisa@mik.hr), ČETVRTAK 19:15 - 20:45
Kemija korak po korak: Denis Horvat (e-pošta: denis.horvat@mik.hr), SRIJEDA 19:15 - 20:45