KEMIJAM!

U organizaciji udruge Međimurski informatički klub (MIK), a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, održava se tečaj „Kemijam!“. Tečaj se održava u prostorijama Metalske jezgre Čakovec.

Nakon što smo zajedno zakoračili u čarobnu radionicu iz kemije, doživjeli smo pravo čudo. Osjetili smo kako se svjetlost magije stapa s dubinom znanosti, stvarajući jedinstveno iskustvo.

Poput istinskih alkemičara, istraživali smo tajne čarolija koje stoje iza magičnih napitaka i čarobnih efekata iz svijeta Harryja Pottera. Svaka tikvica, svaki reagens nosio je sa sobom obećanje otkrića, otkrivanja tajanstvenih puteva koji nas vode duboko u srž magije.

U Potterovu svijetu, magija je neizostavna, ali što smo shvatili? Shvatili smo da iza mnogih fenomena koje smo vidjeli u tim pričama leži znanstveno objašnjenje. Naša radionica postala je poput otvorene knjige u kojoj smo svjedočili spoju fantastičnog i realnog, gdje se magija pretvara u znanost, a znanost u magiju.

Dakle, spremni smo. Spakirali smo svoje čarobne štapiće (ili bolje rečeno, tikvice i reagense) i s nestrpljenjem čekamo sljedeće korake našeg uzbudljivog putovanja kroz svijet kemije. Jer ovdje, u ovoj čarobnoj radionici, granice između svjetova su fluidne, a mogućnosti su beskrajne. Avanturu nastavljamo sljedeći ponedjeljak u istom terminu (19:00 - 20:30).

Posted by Denis Horvat