Moja prva web stranica - polaznici

“Kaj buš STEM?” – radionica “Moja prva web stranica”

U srijedu 4.8.2021.  završena je četverodnevna radionica „Moja prva web stranica“, koja je provedena u organizaciji udruge Međimurski informatički klub (MIK), u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS).  Radionica je održana uz pokroviteljstvo Koordinacojskog odbora “Grad Čakovec, prijatelj djece”, a održana je u prostorijama Tehnološko inovacijskog centra Međimurje.

Moja prva web stranica - polanici za kompovima1

Radionici je prisustvovalo 15-tak djece (osnovnoškolaca) s područja grada Čakovca, koji su se pod mentorstvom voditelja Igora Matoša upoznali s izradom web stranica, programskim jezicima koji se koriste u toj tehnologiji te korištenjem alata za izradu samog sadržaja. Da bi zaokružili naučeno, polaznici radionice su osmislili i izradili svoju prvu web stranicu te time zakoračili u nepresušni svijet web tehnologija.

Moja prva web stranica - polanici za kompovima
Radionicom se djecu nastojalo potaknuti da nastave razvijati vještine kod naprednijih radionica, uzimajući kao važnu činjenicu da je danas gotovo sav sadržaj dohvatljiv putem weba, da se sve više stvari prenosi na web, od običnih web stranica, web kupnje, pa do poslovanja cijelih tvrtki. Osim toga, web programer jedno je od traženijih i bolje plaćenih radnih mjesta, kako u nas, tako još i više u razvijenom svijetu. Uvjereni smo da smo ovom edukacijom djeci otvorili perpektive za njihov daljnji razvoj kako bi sutra i oni postali vrsni IT stručnjaci.

Posted by Viktor Lazar