“Kaj buš STEM?” – radionica “Modeliraj dvorac za princa i princezu”

U prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) ovaj tjedan je u organizaciji udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS), a uz potporu Grada Čakovca, završena trodnevna radionica “Modeliraj dvorac za princa i princezu”. Radionicu koja je svojevrsni nastavak radionice “Dvorac za princa i princezu” pohađalo je desetak učenika u dobi od 11 do 16 godina.

Tijekom 12 školskih sati u tri dana učenici su uz mentorstvo Denisa Vidovića upoznali osnove 3D modeliranja u programu Autodesk Fusion 360. Vještine 3D modeliranja polaznici su usavršili modelirajući zamišljeni dvorac za princa i princezu koji su potom i uspješno isprintali. Pritom su naučili kako pripremiti model za ispis u programu Prusa Slicer te vidjeli kako izgleda postupak ispisa na 3D printeru, što je pobudilo najveći interes kod polaznika.

Radionicom se djecu nastojalo potaknuti na samostalno i logičko razmišljanje, ali poticanje kreativnosti i razvijanje vlastitih ideja. Stoga je zadnji dan radionice bio rezerviran za samostalno modeliranje modela po želji polaznika.

-Vjerujemo da će ova radionica probuditi još veći interes kod djece za ovo područje te da će se nastaviti usavršavati u njemu, budući da je tehnologija 3D printanja jedna od tehnologija budućnosti, komentirao je voditelj radionice Denis Vidović.

Kako je bilo na radionici pogledajte u fotogaleriji:

Posted by Denis Vidovic