Grad Čakovec financirao program Mladi izumitelji

Udruga Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) uz financiranje Grada Čakovca provela je edukacijske radionice naziva Mladi izumitelji. Radionice su obuhvatile niz tema iz područja dizajna proizvoda, 3D modeliranja, 3D ispisa i elektronike.

 

Uz pridržavanje epidemioloških mjera i rad u manjim grupama, učenici su najprije naučili kako doći od ideje do proizvoda. Kako bi svoje ideje pretvorili u proizvode, sljedeća tema bilo je 3D modeliranje i rad u alatu Autodesk Fusion 360. Nakon naučenih osnova rada i temeljnih funkcija, poput extrude, press-pull i revolve, radili su na vlastitim projektima.

 


Primjer vježbe za alat press-pull

 

Učenici su naučili i sve o pripremi modela za 3d ispis – najčešće vrste plastike, rezoluciju ispisa i ispunu modela. Nakon pripreme, slijedio je 3D ispis modela.

 

 

Program je završio radionicom elektronike, gdje su učenici radili s mikrokontrolerima temeljenim na platformi Arduino. Nakon svladavanja uputa za rukovanje elektronikom, osnova spajanja elektroničkih komponenti i osnova programiranja Arduina, nastavili su rad na svojim projektima.

 

 

Zahvaljujemo se Gradu Čakovcu na podršci ovog edukacijskog projekta i nadamo se budućoj suradnji.

Posted by Viktor Lazar