Be hero in Pygame Zero

Računalni programeri neopjevani su heroji modernog svijeta. Od pametnih telefona do prijenosnih računala, prometnih sustava do bankovnih kartica, njihov naporan rad dodiruje gotovo svaki aspekt naših života. Iza svakog tehnološkog napretka stoji tim kreativnih programera. Računalne igre postale su jedno od najuzbudljivijih i najpopularnijih područja industrije zabave za rad. Da biste postali programer igrica, potreban je kreativni talent koji će vam pomoći u stvaranju priče, grafike, glazbe i likova koji su vam potrebni u igri, uz tehničko znanje koje ih oživljava. Tko zna? Ovaj bi tečaj mogao biti prvi korak na vašem putu od igrača do proizvođača igara.

U našoj radionici ćemo koristi programski jezik Python, prilično jednostavan i savršen za djecu i početnike. Python je najbrže rastući programski jezik na svijetu i jedan od najčešće korištenih profesionalnih programskih jezika među softverskim inženjerima, matematičarima, analitičarima podataka, znanstvenicima, računovođama, pa čak i djecom.

Izrada vlastitih računalnih igara zabavan je i impresivan način kombiniranja teorije, prakse i ideja. Ovaj tečaj podrazumijeva da imate osnovna znanja u Python programskom jeziku, a mi ćemo vas naučiti kako koristiti Pygame Zero razvojni okvir za izradu čak složenih računalnih igara koje je zabavno učiti i igrati. Pygame Zero uklanja komplicirano sučelje kako bi se mogli usredotočiti na učenje suštine programiranja u Pythonu. Izgraditi ćemo vlastitu igru kroz tečaj, a što podrazumijeva dizajniranje na takav način da ćete moći primijeniti i vježbati programske koncepte i ideje koje ste naučili u prethodnim projektima razvijajući nove vještine. Dakle, do kraja ovog tečaja trebali biste moći svladati temeljne elemente programiranja u Pygame Zero.

Ovaj tečaj će vam pomoći da započnete nevjerojatnu avanturu u svijetu programiranja. Ono što je najvažnije, zabavite se dok učite, nakon što dovršite igre, možete ih pokazati svojim prijateljima. Uvjereni smo da ćete uživati ​​igrajući ih jednako kao što smo mi uživali stvarajući ih za vas.

Tečaj je namijenjen učenicima od 4. do 8. razreda osnovnih škola koji obavezno imaju predznanja programiranja u Python programskom jeziku.