3D modeliranje i printanje aviona

U sklopu STEM Centra čiji je organizator Međimurski informatički klub provodi se tečaj 3D modeliranje i ispis.

Nakon 20-ak odrađenih sati tečaja, učenici su na zavidnoj razini i zavidnom brzinom usvojili potrebna znanja i vještine 3D modeliranja. Sada već s određenim iskustvom u 3D printanju, učenici su samostalno, uz malu pomoć voditelja Denisa Vidovića, osmislili, modelirali i isprintali vlastiti avion.

Modeliranje aviona išlo je bez većih problema te je za njega bilo potrebno desetak sati, dok je 3D printanje određenih komponenti aviona bilo nešto kompliciranije, no i ono je bilo uspješno provedeno. Za 3D printanje svih komponenti bilo je potrebno ukupno 10 sati printanja te je bilo utrošeno 300 grama materijala.

3D printanje propelera aviona:

 

Uspješno provedena ovakva vrsta projekta sve nas čini ponosnima jer nam je to pokazatelj da su djeca već u ovoj dobi sposobna kritički promišljati i zaključivati te samostalno osmisliti i izraditi ovakve i slične proizvode. Upravo je poticanje takvih sposobnosti koje će svim polaznicima biti od značajne koristi u njihovoj budućnosti cilj i misija svih tečajeva u sklopu projekta “STEM Centar”.

 

Posted by Denis Vidovic