BESPLATNI TEČAJEVI

Otvorene su prijave za besplatne STEM tečajeve za učenike osnovnih i srednjih škola. Iskoristite priliku za izgradnju znanja i vještina iz područja Lego robotike, 3D modeliranja, fizike i kemije.

Nositelj besplatnih tečajeva je udruga Međimurski informatički klub (MIK) u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS). Tečajevi će se odvijati u modernim i odlično opremljenim prostorima partnera Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) Metalska jezgra Čakovec.

Tečajevi su osmišljeni kako bi potaknuli kreativnost, razvili tehničke vještine i omogućili polaznicima da se upuste u svijet digitalnog i praktičnog stvaralaštva.  Naša misija je obrazovanje djece i mladih u STEM području s ciljem izgradnje društva spremnog za izazove budućnosti. Kroz rad STEM CENTRA razvijamo našu viziju sjevera Hrvatske kao poželjne sredine za život budućih mladih stručnjaka.

Lego Robotika

Izradi robot korištenjem Lego Mindstorms kompleta. Ovaj besplatni tečaj je odlična prilika za ulazak u svijet Lego robotike. Baviti ćemo se izgradnjom pripremljenih modela i upoznavanjem sa osnovnim naredbama za programiranje, a u nastavku raditi ćemo i na konstrukciji vlastitog robota prilagođenog rješavanju specifičnog zadatka. Pripremi svoju kreativnost, budi voljan proučavati i razmišljati, oboružaj se strpljenjem, isprobavaj svoje ideje i usavršavaj ih sve dok tvoj robot neće biti spreman rješavati zadani zadatak.

uzrast: od 4. do 8. razreda OŠ

voditelj: Borna Kadežabek (e-mail: borna.kadezabek@mik.hr)

termin održavanja tečaja: četvrtak 19:15-20:45

trajanje: 40 sati

Više informacija o tečaju...

Budi dizajner budućnosti- 3D modeliranje i ispis

Tečaj Budi dizajner budućnosti- 3D modeliranje i ispis omogućiti će učenicima prilagođeni i zabavan ulazak u svijet 3D modeliranja, 3D printanja i 3D skeniranja. Učenici će kroz tečaj dizajnirati i razvijati vlastite predmete i igračke korištenjem najnovijih tehnologija.

uzrast: od 5. OŠ do 2. SŠ

voditelj: Denis Vidović (e-mail: denis.vidovic@mik.hr)

termin održavanja tečaja: srijeda 19:15-20:45

Više informacija o tečaju...

Dodatna doza fizike

Tečaj namijenjen produbljivanju i proširivanju sadržaja nastavnog predmeta Fizike s ciljem postizanja iznimne razine usvojenosti. Produbljivanje razumijevanja fizikalnih koncepata izvođenjem pokusa, rješavanjem računskih i problemskih zadataka.

uzrast: 7. i 8.  OŠ

voditelj: Anita Sečan (e-mail: anita.branisa@mik.hr)

termin održavanja tečaja: srijeda 19:15-20:45

Više informacija o tečaju...

Kemijam!

Tečaj namijenjen pobuđivanju entuzijazma za usvajanjem novih spoznaja i ideja iz čarobnog svijeta kemije. Želite li naučiti zašto se ne smiju miješati sredstva prilikom čišćenja kupaonice ili zašto led pluta na vodi onda je ovo pravo mjesto za vas. Približavanje čarobnog svijeta znanosti mlađim polaznicima kroz različite praktične i laboratorijske vježbe gdje će svaki polaznik imati priliku samostalno postaviti i izvesti pokus te uz pružanje dodatne podrške u usvajanju gradiva važna je sastavnica za razvoj kognitivnih i prirodoznanstvenih kompetencija.

uzrast: od 4. do 8. razreda OŠ

voditelj: Denis Horvat (e-mail: denis.horvat@mik.hr)

termin održavanja tečaja: ponedjeljak 19:00-20:30

Više informacija o tečaju...