Tečajevi 2023./2024.

STEM CENTAR

Otvorene su prijave za najbolje STEM tečajeve za učenike osnovnih i srednjih škola u regiji. Uložite vrijeme u izgradnju znanja i vještina iz područja informatike, robotike, matematike, kemije, fizike, strojarstva i drugih prirodoslovnih područja. Izgradite digitalne kompetencije i pripremite svoje dijete za poslove i izazove budućnosti!

Nositelj obrazovnih programa STEM CENTRA je udruga Međimurski informatički klub (MIK) u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS). Radionice se odvijaju u modernim i odlično opremljenim prostorima partnera Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) i Metalska jezgra Čakovec.

Predavači na radionicama su višestruko nagrađivani stručnjaci iz obrazovnog i privatnog sektora. Naša misija je obrazovanje djece i mladih u STEM području s ciljem izgradnje društva spremnog za izazove budućnosti. Kroz rad STEM CENTRA razvijamo našu viziju sjevera Hrvatske kao poželjne sredine za život budućih mladih stručnjaka.

CII MŽ

CENTAR IZVRSNOSTI INFORMATIKE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE (CII MŽ) osnovan je radi dodatnog rada s proaktivnim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvoja njihovih IT znanja i vještina. Nositelj obrazovnih programa Centra je udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS), a partner Međimurski informatički klub (MIK), pri čemu se isti odvija u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje te pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

CII MŽ kao centar izvrsnosti predstavlja centralno mjesto okupljanja IT stručnjaka - studenata tehničkih fakulteta, učitelja i profesora, predstavnika poslovnog i civilnog sektora, i dr. - koji će, obnašajući uloge mentora i voditelja obrazovnih programa, polaznicima omogućiti razvoj naprednog informatičkog obrazovanja te posljedično pridonijeti konkurentnosti i inovativnosti Županije stvaranjem stručnog i kompetentnog kadra.