Mini robotika

Živimo u digitalnom dobu gdje je teško zamislivo da u nekom aspektu života ne koristimo tehnologiju – na radnom mjestu, kod kuće, u slobodno vrijeme. Sve je više cijenjeno znanje iz područja informatičkih znanosti. Djeca već od 1. razreda osnovne škole imaju prilike upoznati se s informatikom, a već od 2.  razreda započinju programirati.

No, bilo bi odlično da se djecu već i prije 2. razreda počinje pripremati za čaroban svijet robota i programiranja. U tome uvelike može pomoći upravo ovaj tečaj. Mini robotika je novi tečaj koji će proširiti učenje logičkog razmišljanja i programiranja na mlađi uzrast – prvašiće i vrtićance!

Kroz tečaj bi djeca rješavala razne logičke zadatke, ali se i upoznala s robotom pandom i mišem (mTiny i Code&Go Robot Mouse). Roboti se mogu kretati, svirati, crtati, pisati i mijenjati emocije. Oba robota dolaze s raznim stazama po kojima se mogu kretati i rješavati zadatke. Zadavanje naredba je lako, potrebno je samo dotaknuti određene tipke na robotu ili koristiti daljinski upravljač i kartice sa zadatcima.

Tečaj je proveden već u dva dječja vrtića: Cipelica i Cvrčak u Čakovcu. Djeca su naučila osnove korištenja mTiny-a, međusobno su surađivali, pomagali si i mnogo naučili!

     

Ukoliko si predškolac ili krećeš u 1. razred i jako te zanima robotika, upiši se na tečaj i postani Mini robotičar!